Prepoved obiskov v Domu Poljčane

Izjava za javnost, 21. 10. 2020

Obveščamo vas, da smo včeraj, 20. 10. 2020 testirali vse stanovalce iz II. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena prva siva cona. Bris ene stanovalke je bil žal pozitiven, zato smo jo včeraj zvečer takoj preselili v rdečo cono.

Trenutno stanje:

V Domu Poljčane nimamo okužbe pri stanovalcih. Ena stanovalka z okužbo je bila v času ugotovljene okužbe hospitalizirana v UKC Maribor in se tam zdravi do nadaljnjega.

V Enoti Slovenska Bistrica so bile doslej zaznane štiri okužbe. Prvi stanovalec je bil sredi septembra prepeljan na Infekcijsko kliniko v Ljubljani, kjer je ostal še 14 dni po zadnjem simptomu. Nato se je vrnil v dom, bris na okužbo je bil negativen.

Drugi okužen stanovalec se zdravi v UKC Maribor.

Tretji stanovalec je bil za 72 ur umaknjen v SB Brežice, nato se 16. 10. 2020 vrnil v dom, kjer smo ga namestili v rdečo cono.

Včeraj zvečer se mu je v rdeči coni pridružila stanovalka, pri kateri je bila okužba zaznana pri tretjem odvzetem brisa.

Stanovalca v rdeči coni zaenkrat nimata simptomov in se dobro počutita.

Skupni podatki:

Dom Poljčane: ena okužba stanovalke, zdravi se v UKC Maribor.

Enota Slovenska Bistrica: štirje okuženi stanovalci, od tega je eden že ozdravel, eden se zdravi v UKC Maribor, dva sta v rdeči coni v domu.

Pri zaposlenih so bile zaznane tri okužbe, od tega ena v Domu Poljčane, dve pa v Enoti Slovenska Bistrica. Vsi zaposleni so v karanteni.

Trenutno situacijo še obvladujemo, čeprav imamo v Enoti Slovenska Bistrica, kjer sta vzpostavljeni dve sivi in ena rdeča cona, težave pri organizaciji dela, primanjkuje nam kadra. Zaenkrat si pomagamo s sodelavci iz Doma Poljčane.

Verjamemo, da bomo z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih ukrepov uspeli zajeziti nadaljnje širjenje virusa covid-19 v obeh naših hišah.

Ostali stanovalci se počutijo dobro, upoštevajo naša navodila in so v stiku s svojci preko telefona in video klicev.

Iva Soršak, direktorica

 

Dne 14. 10. 2020

Zaradi slabšanja epidemiološke slike na območju Upravne enote Slovenska Bistrica je dom na obeh lokacijah, Slovenska Bistrica in Poljčane, zaprt za obiske in ne nujne izhode stanovalcev. Za nujne obiske in izhode se je potrebno, kot že doslej, dogovoriti individualno. Na obeh lokacijah so na voljo videoklici, tako da so lahko svojci in stanovalci povezani vsaj na ta način. Stanovalci se dobro počutijo, za vse informacije smo vam na voljo po telefonu.

Zaposleni se zavedamo velike odgovornosti za zdravje in varnost naših stanovalcev in zanje dobro skrbimo in skrbno spremljamo njihovo zdravstveno stanje.

Želimo si, da bi se še naprej uspešno spopadali s koronavirusom in preprečili nadaljnje okužbe v domu.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Dne 13. 10. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji.

Zaradi obvestila NIJZ, da postaja Občina Poljčane novo žarišče okužb s covid-12, sporočamo, da je tudi Dom Poljčane od danes, 13. 10. 2020 od 14. ure dalje zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

2020-10-21T09:12:42+00:00