OBVESTILO O OKUŽBI V ENOTI SLOVENSKA BISTRICA

Izjava za javnost, 21. 10. 2020

Obveščamo vas, da smo včeraj, 20. 10. 2020 testirali vse stanovalce iz II. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena prva siva cona. Bris ene stanovalke je bil žal pozitiven, zato smo jo včeraj zvečer takoj preselili v rdečo cono.

Trenutno stanje:

V Domu Poljčane nimamo okužbe pri stanovalcih. Ena stanovalka z okužbo je bila v času ugotovljene okužbe hospitalizirana v UKC Maribor in se tam zdravi do nadaljnjega.

V Enoti Slovenska Bistrica so bile doslej zaznane štiri okužbe. Prvi stanovalec je bil sredi septembra prepeljan na Infekcijsko kliniko v Ljubljani, kjer je ostal še 14 dni po zadnjem simptomu. Nato se je vrnil v dom, bris na okužbo je bil negativen.

Drugi okužen stanovalec se zdravi v UKC Maribor.

Tretji stanovalec je bil za 72 ur umaknjen v SB Brežice, nato se 16. 10. 2020 vrnil v dom, kjer smo ga namestili v rdečo cono.

Včeraj zvečer se mu je v rdeči coni pridružila stanovalka, pri kateri je bila okužba zaznana pri tretjem odvzetem brisa.

Stanovalca v rdeči coni zaenkrat nimata simptomov in se dobro počutita.

Skupni podatki:

Dom Poljčane: ena okužba stanovalke, zdravi se v UKC Maribor.

Enota Slovenska Bistrica: štirje okuženi stanovalci, od tega je eden že ozdravel, eden se zdravi v UKC Maribor, dva sta v rdeči coni v domu.

Pri zaposlenih so bile zaznane tri okužbe, od tega ena v Domu Poljčane, dve pa v Enoti Slovenska Bistrica. Vsi zaposleni so v karanteni.

Trenutno situacijo še obvladujemo, čeprav imamo v Enoti Slovenska Bistrica, kjer sta vzpostavljeni dve sivi in ena rdeča cona, težave pri organizaciji dela, primanjkuje nam kadra. Zaenkrat si pomagamo s sodelavci iz Doma Poljčane.

Verjamemo, da bomo z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih ukrepov uspeli zajeziti nadaljnje širjenje virusa covid-19 v obeh naših hišah.

Ostali stanovalci se počutijo dobro, upoštevajo naša navodila in so v stiku s svojci preko telefona in video klicev.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 14. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 13. 10. 2020, v Enoti Slovenska Bistrica testirali še eno zaposleno, ki je bila v stiku  z okuženim zaposlenim, tudi njen bris je negativen.

Včeraj smo opravili drugo testiranje stanovalcev, ki so bili v bližnjem stiku z okuženim stanovalcem, ki je bil včeraj ob 10. uri odpeljan v SB Brežice.  Prav tako so bili prvič testirani vsi stanovalci bivalne enote, v kateri je opravljal delo sodelavec z okužbo. Vsi brisi testiranih stanovalcev, skupaj 61, so negativni.

Še vedno sta organizirani dve sivi coni, v II. nadstropju in v pritličju Enote Slovenska Bistrica, vsi zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi pa delajo v dveh 12 urnih izmenah.

Zaradi slabšanja epidemiološke slike na območju Upravne enote Slovenska Bistrica je dom na obeh lokacijah, Slovenska Bistrica in Poljčane, zaprt za obiske in ne nujne izhode stanovalcev. Za nujne obiske in izhode se je potrebno, kot že doslej, dogovoriti individualno. Na obeh lokacijah so na voljo videoklici, tako da so lahko svojci in stanovalci povezani vsaj na ta način. Stanovalci se dobro počutijo, za vse informacije smo vam na voljo po telefonu.

Zaposleni se zavedamo velike odgovornosti za zdravje in varnost naših stanovalcev in zanje dobro skrbimo in skrbno spremljamo njihovo zdravstveno stanje.

Želimo si, da bi se še naprej uspešno spopadali s koronavirusom in preprečili nadaljnje okužbe v domu.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Izjava za javnost, 13. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 12. 10. 2020, v Enoti Slovenska Bistrica testirali 7 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženim zaposlenim, vsi so na covid-19 negativni. Danes bo testirana še ena zaposlena. Danes testiramo tudi vse stanovalce, za katere je skrbel zaposleni z okužbo.

Včeraj smo opravili drugo testiranje štirih stanovalcev, ki so bili v bližnjem stiku z okuženim stanovalcem, ki je bil prejšnji teden odpeljan v bolnišnico. Trije brisi so bili negativni, eden pa pozitiven. Danes v dopoldanskem času bo stanovalec z okužbo, predvidoma ob 10. uri,  za 72 ur odpeljan v SB Brežice.

Trenutno imamo organizirani dve sivi coni, v II. nadstropju in v pritličju Enote Slovenska Bistrica, vsi zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi pa delajo v dveh 12 urnih izmenah.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Izjava za javnost, 12. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 11. 10. 2020 popoldne dobili informacijo, da je eden od zaposlenih v Enoti Slovenska Bistrica na covid-19 pozitiven. Nazadnje je bil v službi v četrtek, 8. 10. 2020, v dopoldanski izmeni.

V dogovoru s strokovnjaki bomo danes in jutri testirali zaposlene, ki so bili v kontaktu z omenjenim zaposlenim. Noben od kontaktov med zaposlenimi in med zaposlenimi in stanovalci ne spada med tvegane kontakte, saj so vsi zaposleni nosili predpisano osebno varovalno opremo in med seboj vzdrževali ustrezno razdaljo.

Jutri bomo testirali tudi stanovalce bivalne enote, na kateri je delal zaposleni z okužbo. Bivalna enota je od včeraj zvečer od 19. ure dalje opredeljena kot siva cona.

Za vse zaposlene v zdravstveni negi in oskrbi v Enoti Slovenska Bistrica smo z današnjim dnem uvedli 12 urni delovnik.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Še naprej bomo budno spremljali zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev ter sproti reagirali v skladu z navodili koordinacijske skupine in smernicami ter priporočili MZ in NIJZ.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Izjava za javnost, 9. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

Ponovno delimo z vami veselo novico. Brisi vseh 23 včeraj testiranih stanovalcev so negativni! V dogovoru s strokovnjaki bomo nadaljevali s testiranjem, delo pa bomo še naprej opravljali korektno in odgovorno.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev, saj moramo biti pazljivi vse dokler ne bomo prepričani, da smo varni pred okužbo.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Izjava za javnost, 8. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da so bili vsi do sedaj vzeti brisi stanovalcev (21) in zaposlenih (8) v Enoti Slovenska Bistrica NEGATIVNI! Danes bomo testirali še vse ostale stanovalce bivalnih enot FG, kjer je bival stanovalec z okužbo. Upamo in verjamemo, da vam bomo lahko jutri sporočili še eno veselo novico.

Delo v Enoti Slovenska Bistrica je oteženo, a dobro organizirano. Stanovalci so zdravi in se dobro počutijo. Hvala vsem za razumevanje ter pozitivne misli in besede, ki nam jih namenjate.

 

Izjava za javnost, 6. 10. 2020

Spoštovani,

obveščam vas, da smo včeraj, 5. 10. 2020 sredi dneva dobili obvestilo od NIJZ, da je stanovalec Enote Slovenska Bistrica, ki je bil 4. 10. 2020 popoldan obravnavan na urgenci v UKC Maribor in se je po obravnavi vrnil v dom, pozitiven na covid-19.  Pred tem je bil od 23. 9. do 2. 10. 2020 hospitaliziran v UKC Maribor, kjer je bil zadnji odvzet bris z dne 27. 9. 2020  negativen.

Stanovalec z okužbo je bil včeraj okrog 19. ure odpeljan na negovalni covid oddelek na Vrazov trg 1, Ljubljana in je trenutno brez simptomov.

Včeraj je bil testiran njegov sostanovalec v sobi, njegov bris je negativen.

Celotno II. nadstropje smo organizirali kot sivo cono, pripravljena je tudi rdeča cona v prostorih dnevnega centra. Delo smo ustrezno organizirali, vsi zaposleni dosledno upoštevamo smernice in navodila glede uporabe osebne varovalne opreme.

Vsi zaposleni, ki so bili v neposrednem stiku s stanovalcem, so od včeraj dalje doma in so bili danes testirani, doma bodo ostali vsaj še do rezultatov brisov. Stanovalcem, ki so bili v tesnejšem stiku s stanovalcem z okužbo, bomo po nasvetu pristojnih vzeli brise jutri, 7. 10. 2020, ostalim, ki bivajo v II. nadstropju, pa v četrtek, 8. 10. 2020.

Zaradi navedenega je Enota Slovenska Bistrica od danes, 6. 10. 2020, zaprta za vse obiske, izhodi so stanovalcem dovoljeni le v nujnih primerih. Predvidevamo, da bo dom ostal zaprt vsaj 14 dni, oziroma do razjasnitve epidemiološke slike. O dogajanju v prihodnjih dneh vas bomo sproti obveščali.

Vse prizadete vljudno prosimo za razumevanje. Zagotavljamo, da je za vse stanovalce dobro poskrbljeno in bomo še naprej skrbno spremljali njihovo počutje in zdravstveno stanje. O vseh spremembah zdravstvenega stanja bomo svojce sproti obveščali.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi preprečili nadaljnje širjenje okužbe med stanovalci in zaposlenimi in upamo, da se kmalu spet srečamo.

2020-10-21T09:11:23+00:00