Izjave za javnost

Izjava za javnost, 2. 11. 2021

Spoštovani.

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, na bivalni enoti Mavrica, sta danes dva stanovalca z okužbo z virusom covid-19. Stanovalca sta premeščena v rdečo cono, njuno zdravstveno stanje je stabilno.

Na BE Mavrica je že od 28. 10. 2021 vzpostavljena siva cona, stanovalce testiramo v skladu z navodili epidemiologa in koordinatorja. Zaradi navedenega obiski pri stanovalcih BE Mavrica do nadaljnjega žal niso mogoči. V primerih, ko bi bil obisk nujen, se posvetuje z socialno delavko in/ali z diplomirano medicinsko sestro, s katero se boste dogovorili o možnosti in pogojih obiska.

Vse obiskovalce prosimo, da prihajajo v Dom zdravi ter da dosledno izpolnjujete pogoj PCT.

Iva Soršak, direktoricaIzjava za javnost, 28. 10. 2021

Spoštovani.

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane smo včeraj zabeležili tri okužbe pri zaposlenih, od tega eno pri zaposlenem v Tehničnih službah in dve pri zaposlenih v Službi zdravstvene nege in oskrbe. Za vse smo izdelali epidemiološko sliko. V skladu z navodili epidemiologa in vodje koordinatorske skupine za naš zavod smo s hitrimi testi testirali vse zaposlene, ki so bili v stiku z okuženimi sodelavci ter vse stanovalce Doma Poljčane. Vsi rezultati so bili negativni.

Na BE Mavrica smo danes preventivno vzpostavili sivo cono, stanovalce pa bomo testirali še 3., 5. in 7. dan. Zaradi navedenega obiski pri stanovalcih BE Mavrica do nadaljnjega žal niso mogoči. V primerih, ko bi bil obisk nujen, se posvetuje z socialno delavko in/ali z diplomirano medicinsko sestro, s katero se boste dogovorili o možnosti in pogojih obiska.

Vse obiskovalce prosimo, da prihajajo v Dom zdravi ter da dosledno izpolnjujete pogoj PCT. Tako nam boste pomagali pri skrbi za naše stanovalce, za kar vam bomo hvaležni.

Tekom današnjega dne smo dobili informacijo o pomoti v sistemu in je dejansko okužena samo ena oseba iz Službe zdravstvene nege in oskrbe.

Iva Soršak, direktorica


Izjava za javnost, 6. 9. 2021

O B V E S T I L O ZA OBISKOVALCE IN IZVAJALCE STORITEV V DOMU DR. JOŽETA POTRČA POLJČANE

Na podlagi določil Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. list RS, štev. 142/2021, z dne 4. 9. 2021,

O B V E Š Č A M O

obiskovalce stanovalcev in vse osebe, ki v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane izvajajo različne storitve (servisiranje strojev in naprav, storitve pedikerjev, frizerjev, dobavitelje materiala, izvajalce drugih del v Domu) in vse osebe, ki v Dom vstopajo iz zunanjega okolja, da morajo ob vstopu v Dom izpolnjevati enega od pogojev PCT

  • prebolevnost (veljavnost 240 dni od dneva okužbe), 
  • cepljenje (veljavnost 9 mesecev od zadnjega odmerka cepiva), 
  • negativen test PCR (veljavnost 72 ur) ali 
  • negativen hitri test (HAG) (veljavnost 48 ur). 

 Dokazilo o izpolnjevanju PCT pogojev v papirni ali digitalni obliki predložite zaposlenemu na recepciji Doma. Pred vstopom v prostore Doma si je obvezno potrebno razkužiti roke in nadeti zaščitno masko. Na zunanjih površinah Doma ni potrebno nositi zaščitne maske, če je zagotovljena minimalna razdalja med osebami 1, 5 metra.

Brez izpolnjevanja enega od PCT pogojev, vstop v Dom ni mogoč

Vljudno vas naprošamo za razumevanje. Z upoštevanjem tega obvestila boste pripomogli k maksimalni zaščiti zdravja stanovalcev in zaposlenih v Domu.

Hvala!

Ivanka Soršak, direktorica


OBVESTILO - obiski, 9. 7. 2021

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane.
Obveščamo vas, da smo podaljšali čas, ko lahko obiščete svoje svojce in prijatelje. Obiski so možni:

DOM POLJČANE
Od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00 ter od 14.00 do 17.30
Ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10.00 do 12.00 ter od 14.00 do 17.30
Za obiske se naročite na telefonsko številko:
031 387 290 – za klic med tednom
02 829 59 20 – za klic med vikendom

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA
Od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00 ter od 14.00 do 17.30
Ob sobotah od 9.30 do 12.00 ter od 14.00 do 17.30
Ob nedeljah in praznikih od 11.00 do 12.00 ter od 14.00 do 17.30
Za obiske se naročite na telefonsko številko:
031 387 297 – za klic med tednom
02 818 58 02 – za klic med vikendom

Zaradi zmanjšanja možnosti okužbe priporočamo, da se čim več obiskov izvede na zunanjih površinah doma. Prosimo za upoštevanje vseh varovalnih ukrepov, ki vam jih bodo ob obisku posredovali zaposleni. Vnaprej hvala.
Veseli bomo vašega obiska.
Direktorica: Ivanka Soršak

Izjava za javnost, 18. 12. 2020

Poročilo o okužbah v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane – 18. 12. 2020

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, obveščamo vas, da so podatki zadnjega tedna spet vzpodbudni, saj se je na novo okužilo le 5 stanovalcev v Domu Poljčane, ena zaposlena v Domu Poljčane, ena zaposlena na pomoči družini na domu in ena zaposlena v Enoti Slovenska Bistrica.

V Enoti Slovenska Bistrica smo z dnem 15. 12. 2020 vzpostavili normalne razmere, kar pomeni, da nimamo nobenega stanovalca z okužbo. Rdečo cono v prostorih dnevnega centra so nam razkužili  gasilci PGD Zg. Bistrica in je pripravljena za morebitne nove primere stanovalcev z okužbo.

V Domu Poljčane imamo vzpostavljene vse tri cone. Trenutno je v domu 17 stanovalcev z okužbo, ki so nameščeni v rdeči coni.

Zdravstveno stanje je pri stanovalcih z okužbo trenutno stabilno, razen nekaterih izjem. Svojce o spremembah zdravstvenega stanja in o morebitni napotitvi v bolnišnico sproti obveščamo.

Obiski in izhodi stanovalcev so v skladu s protokoli dovoljeni tako v  Enoti Slovenska Bistrica kot tudi v Domu Poljčane. Za obiske se je potrebno dogovoriti po telefonu s socialnimi delavkami oz. z receptorkami od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro.

Zadovoljni smo, ker se okužbe v Domu Poljčane ne širijo prehitro in s strokovno pomočjo vodje skupine koordinatorjev, dr. Kotnik Kevorkijanove, obvladujemo situacijo.

Računamo na razumevanje in pomoč svojcev in upamo, da bomo, ob upoštevanju vseh priporočenih ukrepov, tudi v Domu Poljčane kmalu premagali virus.

S spoštovanjem,

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 11. 12. 2020

Poročilo o okužbah v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, obveščamo vas, da so podatki zadnjega tedna precej vzpodbudni, saj se je na novo okužilo le 7 stanovalcev v Domu Poljčane, dva zaposlena v Domu Poljčane in ena zaposlena na pomoči družini na domu.

V Enoti Slovenska Bistrica imamo v rdeči coni še enega stanovalca, v Domu Poljčane pa 42 stanovalcev.

Zdravstveno stanje je pri stanovalcih z okužbo trenutno stabilno, razen redkih izjem. Svojce o spremembah zdravstvenega stanja in o morebitni napotitvi v bolnišnico sproti obveščamo.

Obiski so v skladu s protokoli dovoljeni v Enoti Slovenska Bistrica, v Domu Poljčane jih bomo uvedli predvidoma 15. 12. 2020. Za obiske se je potrebno dogovoriti po telefonu s socialnimi delavkami oz. z receptorkami od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro.

S trenutnim stanjem okužb v domu smo zadovoljni in si, tako kot stanovalci in svojci želimo, da se okužba ne bi več širila.

Hvala za vaše razumevanje, podporo in pomoč.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 7. 12. 2020

Obvestilo o okužbah v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, 7. 12. 2020

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, se situacija umirja, zaznane so še posamezne okužbe.

Skupaj je bilo doslej okuženih 98 stanovalcev, od tega jih je 12 umrlo, 77 pa ozdravelo. Trenutno je aktivnih še 9 okužb pri stanovalci, ki so nameščeni v rdeči coni v Dnevnem centru doma.

V domu so vzpostavljene bele cone na bivalnih enotah D in  E v I. nadstropju doma, F in G, razen treh sob v II. nadstropju doma. Bivalna enota C v I. nadstropju doma je siva cona.

Obiski so dovoljeni od danes, 7. 12. 2020, po predhodnem naročilu pri socialni delavki, telefon 02 818 58 03 ali na recepciji doma, telefon 02 818 58 02. Pri obisku je potrebno upoštevati vsa navodila in veljavne ukrepe ter izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju. Priporoča se obisk ene zdrave odrsale osebe, otroci do 6. leta starosti zaenkrat še ne morejo na obisk.

V Domu Poljčane smo po testiranju 51 stanovalcev, dne 4. 12. 2020, zabeležili 3 nove okužbe. Doslej je za okužbo zbolelo 78 stanovalcev, od tega jih je 36 ozdravelo in 7 umrlo. Na današnji dan je v Domu Poljčane 36 aktivnih okužb pri stanovalcih. Vsi so nameščeni v rdeči coni na bivalni enoti 2A v II. nadstropju negovalnega dela doma. Razen nekaterih posameznikov, se stanovalci dobro počutijo in nimajo izrazitejših simptomov okužbe.

Svojce o okužbah in zdravstvenem stanju stanovalcev redno obveščamo, za dodatne informacije pa se lahko obrnejo tudi na domskega zdravnika, dr. Colariča.

Obiski v domu in izhodi stanovalcev niso dovoljeni, razen v nujnih primerih. O tem se svojci lahko dogovorijo s socialnimi delavkami ali medicinskimi sestrami-vodji tima.

Skupno je bilo doslej okuženih 50 zaposlenih, od tega jih je 27 ozdravelo, 23 pa je še aktivno okuženih, kar nam predstavlja velike težave pri organizaciji dela. CUDV Dobrna nam je v prejšnjem tednu za 14 dni zagotovil pomoč 4 zdravstvenih tehnikov in ene čistilke, za kar se zavodu iskreno zahvaljujemo.

Vse prizadete prosimo za razumevanje in podporo.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost,, 21. 11. 2020

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, smo po testiranju v četrtek, 19. 11. 2020 (I. etaža – ) in včeraj, 20. 11. 2020 (II. etaža – 15) zabeležili 8 novih okužb, zato smo stanovalce preselili v rdečo cono v pritličju in na prvi etaži.

Trenutno je v Enoti Slovenska Bistrica 66 stanovalcev z aktivno okužbo, od tega sta 2 stanovalki na zdravljenju v UKC MB, ostali se razmeroma dobro počutijo in nimajo simptomov.

Skupaj je bilo doslej okuženih 86 stanovalcev (69, 63%). Od tega jih je 5 umrlo (1 v domu, 4 v UKC MB), 15 pa ozdravelo.

Pri testiranih zaposlenih je bila okužba ugotovljena pri 1 zaposleni. Skupaj je bilo doslej v Enoti Slovenska Bistrica okuženih 16 zaposlenih, od tega 15 delavcev v zdravstveni negi. 9 jih je še v bolniškem staležu, 23. 11. 2020 se vračajo na delo 4 zaposleni.

Stanje okužb pri stanovalcih, pa tudi pri zaposlenih, se v Enoti Slovenska Bistrica umirja.

V Domu Poljčane smo 19. 11. 2020 testirali vse stanovalce I. etaže negovalnega dela doma, k sreči so bili vsi negativni. Včeraj, 20. 11. 2020, smo drugič testirali 44 stanovalcev II. in III. etaže negovalnega dela doma, od teh je 11 pozitivnih. Skupaj je na današnji dan aktivno okuženih 39 stanovalcev (17%). 31 jih je nameščenih v rdečo cono na bivalni enoti 2A, bivalni enoti 2B in 3A pa predstavljata sivo cono. 8 stanovalcev z okužbo je bilo premeščenih v bolnišnico Topolščica in se predvidoma 23. 11. 2020 vračajo v dom.

V zadnjih dveh dneh je bilo testiranih 36 zaposlenih, od tega so 3 zaposlene pozitivne.

Računamo, da se bo situacija v kakšnem tednu dni utekla in umirila in upamo, da v Domu Poljčane ne bo prišlo do širjenja virusa v večjem obsegu.

Stanovalce in svojce sproti obveščamo o okužbah, kakor tudi o zdravstvenem stanju stanovalcev.

Vse prizadete prosimo za razumevanje in podporo.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 18. 11. 2020

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, smo po včerajšnjem testiranju danes zabeležili 4 nove okužbe pri stanovalcih druge etaže, zato smo rdečo na prvi etaži razširili na del bivalne enote E in stanovalce z okužbo preselili.  Trenutno je v Enoti Slovenska Bistrica 58 stanovalcev z aktivno okužbo.

Včeraj in danes sta bili zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja v UKC Maribor odpeljani dve stanovalki, ostali se razmeroma dobro počutijo in nimajo simptomov.

Pri včeraj testiranih zaposlenim je bila okužba ugotovljena pri 4 zaposlenih, kar nam zelo otežuje organizacijo dela. Pričakujemo, da se bodo v začetku naslednjega tedna lahko vrnili na delo 3 zaposleni.

Navedeno kaže, da se stanje okužb pri stanovalcih v Enoti Slovenska Bistrica vendarle umirja in se okužbe ne bodo širile v tolikšnem obsegu kot doslej.

V Domu Poljčane smo včeraj testirali 60 stanovalcev bivalnih enot 2A, 2B in 3A. Žal je bila okužba prepoznana pri 26 stanovalcih, od tega jih bo danes 6 premeščenih v negovalno bolnišnico v Topolščico. Danes in jutri bomo v sodelovanju s koordinatorji pripravili vse potrebno za organizacijo rdeče oz. sive cone na navedenih bivalnih enotah.

Jutri in v petek bomo v sodelovanju z ZD Slovenska Bistrica testirali vse stanovalce v Domu Poljčane, saj je v tem trenutku bistveno, da morebitne okužbe čim prej prepoznamo in tako preprečimo nadaljnje širjenje.

Stanovalce in svojce sproti obveščamo o okužbah, kakor tudi o zdravstvenem stanju stanovalcev.

Od 15 včeraj testiranih zaposlenih v Domu Poljčane sta dva pozitivna, vseh izvidov še nimamo.

Vsi zaposleni na obeh lokacijah se resnično trudimo in delamo vse, da bi zajezili okužbo, na žalost pa ni vse v naših rokah. Virus namreč kaže vse več obrazov in toliko neznank, da jih ni mogoče sestaviti v smiselno celoto.

Vse prizadete prosimo za razumevanje in podporo.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 17. 11. 2020

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, smo danes žal ostali brez treh stanovalcev. V petek so bili zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljani v UKC Maribor, kjer pa jim žal niso mogli več pomagati.

Po včerajšnjem testiranju smo danes zabeležili 8 novih okužb pri stanovalcih prve etaže, zato smo rdečo na prvi etaži razširili na del bivalne enote E. Trenutno je v Enoti Slovenska Bistrica 55 stanovalcev z aktivno okužbo. Dva sta danes ozdravela in sta se vrnila v svoje sobe.

Danes smo testirali še preostale stanovalce na drugi etaži in zaposlene na prvi etaži.

Okužbe smo včeraj zabeležili pri 2 zaposlenih, ena sodelavka pa se je včeraj vrnila na delo.

Dve okužbi smo včeraj zaznali tudi v Domu Poljčane pri dveh stanovalkah na bivalni enoti 2B, obe bosta danes prepeljani v negovalno bolnišnico v Topolščico. Danes in jutri bomo pripravili vse potrebno za organizacijo rdeče cone v tej bivalni enoti.

Danes bo Zdravstveni dom Slovenska Bistrica testiral stanovalce bivalnih enot 2A 2B in 3A. Prav tako bodo testirani zaposleni na teh bivalnih enotah.

Vodstvo in zaposlene so današnje smrti izredno prizadele, s skrajnimi napori skrbimo za stanovalce v Enoti Slovenska Bistrica.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 13. 11. 2020

Spoštovani, obveščamo vas, da v Enoti Slovenska Bistrica na današnji dan, 13. 11. 2020, beležimo 45 aktivnih okužb pri stanovalcih. Vsi so nameščeni v rdečo cono, ki je organizirana v pritličju na bivalnih enotah AB in v dnevnem centru ter v I. nadstropju na bivalni enoti D. Danes sta bila dva stanovalca z okužbo zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljana v UKC Maribor, ostali stanovalci pa se počutijo razmeroma dobro. Svojce sproti obveščamo o spremembah zdravstvenega stanja, za stanovalce je dobro poskrbljeno.

Na bivalnih enotah C in E v 1. nadstropju doma ter na bivalnih enotah F in G v II. nadstropju je vzpostavljena siva cona, kar pomeni, da se stanovalci zadržujejo v sobah, kjer tudi obedujejo, zaposleni pa so ustrezno zaščiteni z osebno varovalno opremo.

Od zaposlenih v Enoti je na današnji dan okuženih 9 sodelavcev, ena se v ponedeljek, 16. 11. 2020, vrača na delo. Nekaj zaposlenih je v karanteni ali v bolniškem staležu iz drugih razlogov. Naslednji teden dobimo v pomoč eno diplomirano medicinsko sestro iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica.

V Domu Poljčane pri stanovalcih trenutno še ne beležimo nobene okužbe s covid-19. Med zaposlenimi je danes zaznana ena okužba sodelavke iz zdravstvene nege in oskrbe, pri eni sodelavki iz drugih služb pa je bila okužba zaznana prejšnji teden in se predvidoma naslednji teden vrača na delo.

Želimo si, da se okužbe v Enoti Slovenska Bistrica ne bi več širile, čeprav tega nihče ne more zagotoviti.  Še naprej se bomo trudili, da bi širjenje okužbe zajezili in v danih razmerah po najboljših močeh poskrbeli za dobro počutje stanovalcev.

V obeh naših hišah so omogočeni video klici, zato naj se svojci in prijatelji naših stanovalcev za video klic dogovorijo s socialnimi delavkami.

Prosimo za razumevanje vseh prizadetih in ostanite zdravi.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 10. 11. 2020

Spoštovani, obveščamo vas, da smo včeraj, 9. 11. 2020, drugič testirali 30 stanovalcev iz I. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena druga siva cona. Bris 11 stanovalcev je bil žal pozitiven. Prav tako smo včeraj testirali vse zaposlene na istem nadstropju in odkrili 3 nove okužbe.

Zato smo danes na bivalni enoti D vzpostavili rdečo cono, kjer bomo skrbeli za vse stanovalce z okužbo iz I. nadstropja.

Skupno imamo danes v Enoti Slovenska Bistrica 30 stanovalcev z aktivno okužbo in 6 zaposlenih.

Vsi stanovalci z okužbo so brez simptomov in se dobro počutijo. Svojci so o okužbah obveščeni, prav tako smo o situaciji obveščali svojce stanovalcev iz I. nadstropja, ki so zaenkrat še negativni.

Zaposleni dajemo vse od sebe in pri delu upoštevamo navodila pristojnih. Že skoraj mesec in pol zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi delajo 12-urne izmene, kar je izjemno naporno in utrujajoče, a se ob aktivnem sodelovanju vseh drugih služb v domu trudimo, da stanovalci tega še ne čutijo.

Vse prizadete prosimo za razumevanje in strpnost in upamo, da se okužba v domu ne bo več širila. Hvala vsem, ki nas podpirate pri našem delu in nam pošiljate vzpodbudna sporočila in pozitivne misli. Tako vemo, da v tem boju za naše stanovalce nismo sami.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 6. 11. 2020

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Enote Slovenska Bistrica

Ob naraščanju števila okužb z virusom SARS-CoV-2 med stanovalci v zadnjem tednu, smo bili primorani povečati rdečo cono in stanovalce, ki so Covid pozitivni, namestiti vanjo.

Preostale enote doma v Slovenski Bistrici (BE C, D, E, F, G) smo na osnovi navodil pristojnih institucij in zaradi možne prisotnosti virusa oblikovali v sivo cono kar pomeni, da zaposleni izvajajo vse predpisane zaščitne ukrepe. V želji čim bolj zajeziti širjenje virusa med stanovalci sive cone stanovalcem priporočamo, da se med seboj ne družijo, torej da ostajajo v svojih sobah, kjer tudi obedujejo. Ravno tako je prepovedano druženje med zaposlenimi.

Zaposleni se po svojih najboljših močeh trudimo stanovalcem v tem času nuditi psihično podporo, potrebujemo pa tudi vaše sodelovanje v obliki rednih telefonskih pogovorov s svojci, dodatno obrazložitvijo situacije svojcem. Morda jim lahko napišete pismo, ki jim ga bomo prebrali, če to potrebujejo. Pošljete jim lahko kakšno fotografijo, video posnetek.

S svojci lahko vzpostavite tudi video klic s pomočjo aplikacije Duo, Viber ali WhatsApp. Za naročilo na vzpostavitev video klica prosimo pokličite na telefonsko številko 031 387 297, od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro.

Hvala za vaše razumevanje in zaupanje v delo, ki ga opravljamo. V želji po dobrem medsebojnem sodelovanju v teh izrednih razmerah, vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo in zaposleni Enote Slovenska Bistrica

 

Izjava za javnost, 28. 10. 2020

Spoštovani, obveščamo vas, da smo včeraj, 27. 10. 2020, že četrtič testirali 35 stanovalcev iz II. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena prva siva cona. Bris ene stanovalke je bil žal pozitiven, zato smo jo danes zjutraj preselili v rdečo cono.

Skupni podatki:

Dom Poljčane: ena okužba stanovalke, zdravi se v UKC Maribor.

Enota Slovenska Bistrica: pet okuženih stanovalcev, od tega je eden že ozdravel, eden se je zdravil v UKC Maribor, ni več okužen in se danes vrača k nam, trije stanovalci so v rdeči coni v domu.

Pri zaposlenih je bilo do danes zaznanih 5 okužb, od tega ena v Domu Poljčane, štiri pa v Enoti Slovenska Bistrica. Vsi zaposleni so v karanteni.

Trenutno situacijo še obvladujemo, čeprav imamo v Enoti Slovenska Bistrica, kjer sta vzpostavljeni dve sivi in ena rdeča cona, težave pri organizaciji dela, primanjkuje nam kadra. Zaenkrat si pomagamo s sodelavci iz Doma Poljčane.

Verjamemo, da bomo z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih ukrepov uspeli zajeziti nadaljnje širjenje virusa covid-19 v obeh naših hišah.

Ostali stanovalci se počutijo dobro, upoštevajo naša navodila in so v stiku s svojci preko telefona in video klicev.

Iva Soršak, direktorica

 

Izjava za javnost, 21. 10. 2020

Obveščamo vas, da smo včeraj, 20. 10. 2020 testirali vse stanovalce iz II. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena prva siva cona. Bris ene stanovalke je bil žal pozitiven, zato smo jo včeraj zvečer takoj preselili v rdečo cono.

Trenutno stanje:

V Domu Poljčane nimamo okužbe pri stanovalcih. Ena stanovalka z okužbo je bila v času ugotovljene okužbe hospitalizirana v UKC Maribor in se tam zdravi do nadaljnjega.

V Enoti Slovenska Bistrica so bile doslej zaznane štiri okužbe. Prvi stanovalec je bil sredi septembra prepeljan na Infekcijsko kliniko v Ljubljani, kjer je ostal še 14 dni po zadnjem simptomu. Nato se je vrnil v dom, bris na okužbo je bil negativen.

Drugi okužen stanovalec se zdravi v UKC Maribor.

Tretji stanovalec je bil za 72 ur umaknjen v SB Brežice, nato se 16. 10. 2020 vrnil v dom, kjer smo ga namestili v rdečo cono.

Včeraj zvečer se mu je v rdeči coni pridružila stanovalka, pri kateri je bila okužba zaznana pri tretjem odvzetem brisa.

Stanovalca v rdeči coni zaenkrat nimata simptomov in se dobro počutita.

Skupni podatki:

Dom Poljčane: ena okužba stanovalke, zdravi se v UKC Maribor.

Enota Slovenska Bistrica: štirje okuženi stanovalci, od tega je eden že ozdravel, eden se zdravi v UKC Maribor, dva sta v rdeči coni v domu.

Pri zaposlenih so bile zaznane tri okužbe, od tega ena v Domu Poljčane, dve pa v Enoti Slovenska Bistrica. Vsi zaposleni so v karanteni.

Trenutno situacijo še obvladujemo, čeprav imamo v Enoti Slovenska Bistrica, kjer sta vzpostavljeni dve sivi in ena rdeča cona, težave pri organizaciji dela, primanjkuje nam kadra. Zaenkrat si pomagamo s sodelavci iz Doma Poljčane.

Verjamemo, da bomo z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih ukrepov uspeli zajeziti nadaljnje širjenje virusa covid-19 v obeh naših hišah.

Ostali stanovalci se počutijo dobro, upoštevajo naša navodila in so v stiku s svojci preko telefona in video klicev.

Iva Soršak, direktorica

 

DOM POLJČANE: Dne 14. 10. 2020

Zaradi slabšanja epidemiološke slike na območju Upravne enote Slovenska Bistrica je dom na obeh lokacijah, Slovenska Bistrica in Poljčane, zaprt za obiske in ne nujne izhode stanovalcev. Za nujne obiske in izhode se je potrebno, kot že doslej, dogovoriti individualno. Na obeh lokacijah so na voljo videoklici, tako da so lahko svojci in stanovalci povezani vsaj na ta način. Stanovalci se dobro počutijo, za vse informacije smo vam na voljo po telefonu.

Zaposleni se zavedamo velike odgovornosti za zdravje in varnost naših stanovalcev in zanje dobro skrbimo in skrbno spremljamo njihovo zdravstveno stanje.

Želimo si, da bi se še naprej uspešno spopadali s koronavirusom in preprečili nadaljnje okužbe v domu.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 14. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 13. 10. 2020, v Enoti Slovenska Bistrica testirali še eno zaposleno, ki je bila v stiku  z okuženim zaposlenim, tudi njen bris je negativen.

Včeraj smo opravili drugo testiranje stanovalcev, ki so bili v bližnjem stiku z okuženim stanovalcem, ki je bil včeraj ob 10. uri odpeljan v SB Brežice.  Prav tako so bili prvič testirani vsi stanovalci bivalne enote, v kateri je opravljal delo sodelavec z okužbo. Vsi brisi testiranih stanovalcev, skupaj 61, so negativni.

Še vedno sta organizirani dve sivi coni, v II. nadstropju in v pritličju Enote Slovenska Bistrica, vsi zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi pa delajo v dveh 12 urnih izmenah.

Zaradi slabšanja epidemiološke slike na območju Upravne enote Slovenska Bistrica je dom na obeh lokacijah, Slovenska Bistrica in Poljčane, zaprt za obiske in ne nujne izhode stanovalcev. Za nujne obiske in izhode se je potrebno, kot že doslej, dogovoriti individualno. Na obeh lokacijah so na voljo videoklici, tako da so lahko svojci in stanovalci povezani vsaj na ta način. Stanovalci se dobro počutijo, za vse informacije smo vam na voljo po telefonu.

Zaposleni se zavedamo velike odgovornosti za zdravje in varnost naših stanovalcev in zanje dobro skrbimo in skrbno spremljamo njihovo zdravstveno stanje.

Želimo si, da bi se še naprej uspešno spopadali s koronavirusom in preprečili nadaljnje okužbe v domu.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

DOM POLJČANE: Dne 13. 10. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji.

Zaradi obvestila NIJZ, da postaja Občina Poljčane novo žarišče okužb s covid-12, sporočamo, da je tudi Dom Poljčane od danes, 13. 10. 2020 od 14. ure dalje zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 13. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 12. 10. 2020, v Enoti Slovenska Bistrica testirali 7 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženim zaposlenim, vsi so na covid-19 negativni. Danes bo testirana še ena zaposlena. Danes testiramo tudi vse stanovalce, za katere je skrbel zaposleni z okužbo.

Včeraj smo opravili drugo testiranje štirih stanovalcev, ki so bili v bližnjem stiku z okuženim stanovalcem, ki je bil prejšnji teden odpeljan v bolnišnico. Trije brisi so bili negativni, eden pa pozitiven. Danes v dopoldanskem času bo stanovalec z okužbo, predvidoma ob 10. uri,  za 72 ur odpeljan v SB Brežice.

Trenutno imamo organizirani dve sivi coni, v II. nadstropju in v pritličju Enote Slovenska Bistrica, vsi zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi pa delajo v dveh 12 urnih izmenah.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 12. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da smo včeraj, 11. 10. 2020 popoldne dobili informacijo, da je eden od zaposlenih v Enoti Slovenska Bistrica na covid-19 pozitiven. Nazadnje je bil v službi v četrtek, 8. 10. 2020, v dopoldanski izmeni.

V dogovoru s strokovnjaki bomo danes in jutri testirali zaposlene, ki so bili v kontaktu z omenjenim zaposlenim. Noben od kontaktov med zaposlenimi in med zaposlenimi in stanovalci ne spada med tvegane kontakte, saj so vsi zaposleni nosili predpisano osebno varovalno opremo in med seboj vzdrževali ustrezno razdaljo.

Jutri bomo testirali tudi stanovalce bivalne enote, na kateri je delal zaposleni z okužbo. Bivalna enota je od včeraj zvečer od 19. ure dalje opredeljena kot siva cona.

Za vse zaposlene v zdravstveni negi in oskrbi v Enoti Slovenska Bistrica smo z današnjim dnem uvedli 12 urni delovnik.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev.

Še naprej bomo budno spremljali zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev ter sproti reagirali v skladu z navodili koordinacijske skupine in smernicami ter priporočili MZ in NIJZ.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 9. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

Ponovno delimo z vami veselo novico. Brisi vseh 23 včeraj testiranih stanovalcev so negativni! V dogovoru s strokovnjaki bomo nadaljevali s testiranjem, delo pa bomo še naprej opravljali korektno in odgovorno.

Dom v Slovenski Bistrici ostaja še naprej zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev, saj moramo biti pazljivi vse dokler ne bomo prepričani, da smo varni pred okužbo.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 8. 10. 2020

Spoštovani stanovalci, sorodniki in prijatelji Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane,

obveščamo vas, da so bili vsi do sedaj vzeti brisi stanovalcev (21) in zaposlenih (8) v Enoti Slovenska Bistrica NEGATIVNI! Danes bomo testirali še vse ostale stanovalce bivalnih enot FG, kjer je bival stanovalec z okužbo. Upamo in verjamemo, da vam bomo lahko jutri sporočili še eno veselo novico.

Delo v Enoti Slovenska Bistrica je oteženo, a dobro organizirano. Stanovalci so zdravi in se dobro počutijo. Hvala vsem za razumevanje ter pozitivne misli in besede, ki nam jih namenjate.

 

ENOTA SLOVENSKA BISTRICA: Izjava za javnost, 6. 10. 2020

Spoštovani,

obveščam vas, da smo včeraj, 5. 10. 2020 sredi dneva dobili obvestilo od NIJZ, da je stanovalec Enote Slovenska Bistrica, ki je bil 4. 10. 2020 popoldan obravnavan na urgenci v UKC Maribor in se je po obravnavi vrnil v dom, pozitiven na covid-19.  Pred tem je bil od 23. 9. do 2. 10. 2020 hospitaliziran v UKC Maribor, kjer je bil zadnji odvzet bris z dne 27. 9. 2020  negativen.

Stanovalec z okužbo je bil včeraj okrog 19. ure odpeljan na negovalni covid oddelek na Vrazov trg 1, Ljubljana in je trenutno brez simptomov.

Včeraj je bil testiran njegov sostanovalec v sobi, njegov bris je negativen.

Celotno II. nadstropje smo organizirali kot sivo cono, pripravljena je tudi rdeča cona v prostorih dnevnega centra. Delo smo ustrezno organizirali, vsi zaposleni dosledno upoštevamo smernice in navodila glede uporabe osebne varovalne opreme.

Vsi zaposleni, ki so bili v neposrednem stiku s stanovalcem, so od včeraj dalje doma in so bili danes testirani, doma bodo ostali vsaj še do rezultatov brisov. Stanovalcem, ki so bili v tesnejšem stiku s stanovalcem z okužbo, bomo po nasvetu pristojnih vzeli brise jutri, 7. 10. 2020, ostalim, ki bivajo v II. nadstropju, pa v četrtek, 8. 10. 2020.

Zaradi navedenega je Enota Slovenska Bistrica od danes, 6. 10. 2020, zaprta za vse obiske, izhodi so stanovalcem dovoljeni le v nujnih primerih. Predvidevamo, da bo dom ostal zaprt vsaj 14 dni, oziroma do razjasnitve epidemiološke slike. O dogajanju v prihodnjih dneh vas bomo sproti obveščali.

Vse prizadete vljudno prosimo za razumevanje. Zagotavljamo, da je za vse stanovalce dobro poskrbljeno in bomo še naprej skrbno spremljali njihovo počutje in zdravstveno stanje. O vseh spremembah zdravstvenega stanja bomo svojce sproti obveščali.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi preprečili nadaljnje širjenje okužbe med stanovalci in zaposlenimi in upamo, da se kmalu spet srečamo.